johanna bezzebern

HAHHAHAHHA, johanna jag dööör ! ... bezzervisser, yeah right. Och jag menade ju inte "dom här reglerna" jag menade "det här regerar" fattar du ? Det var en liten dubbelbetydelse där, fattar du ? HAHHA, du är för rolig du. "Kasta inte kniv i kuvös" HAHAHA, vem säger så lars? :D
Idag har vi varit på alex fotbollsmatch, han var supergullig och superduktig :) i'm so proud.
Igår pratade jag med ella i telefon, åååh jag saknar dig ! Massa, jag har inte riktigt fattat att jag inte kommer träffa alla på ett år. Men det är okej, det blev iaf 6 minuter av jag saknar dig, nej jag saknar dig ! jag saknar dig mer, men jag saknar dig mest ! Det var 6 superbra minuter, jag ska snart skaffa skype så att vi kan prata mer !
Nu ska jag göra mina läxor, en rosa shoebox, ohyes !
En tjej utanför familjen Cochran's hus där hon bor

this ruuuuuules, eller ?

Jag kom precis hem från min tredje dag i High School. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Alla människorna är snälla och trevliga men reglerna, oh loooord. Fattar ni ? this ruuules? hahahha ja, det var finurligt. Okej, jag ska rada upp alla regler jag kan komma ihåg, det är många! 

  • När lektionen börjar låser lärarna dörren och dom som är, om ens like 30 sekunder sena får inte komma in. Efter det går specialla lärare och som dom kallar det "Sweap all the students to Tardy Tank". I Tardy Tank, alltså ett kvarsittningsrum, får du stanna hela lektionen och får en frånvaro, Efter tio Tardy Tanks hamnar du i en domstol. Asså jag är så sjukt rädd för detta så det är inte sant, helt sick enligt mig. 
  • Du får inte ha onaturligt färgat hår, alltså typ rosa, grönt whatever... 
  • Du får inte ha några piercingar i ansiktet
  • Killar måste raka sitt ansiktshår 
  • Du får inte använda din mobil alls. Om en mobil hörs eller ses, även om den är avstängd, lektion eller rast, så kommer den att tas. Första gången får en förälder komma och hämta den från rektorn. Andra gången samma sak, men måste betala 15 dollar för att få ut den. Tredje gången håller dom kvar mobilen resten av året. WHAAT ? 
  • Samma sak med ipods och annan liknande elektronisk utrustning. 
  • Tjejer får inte ha linnen med tunna band, korta tjolar eller shorts, inga underkläder får synas. 
  • Inga slitna jeans 
  • På morgonen får vi inte gå in i korridoren utan måste vara i cafeterian. Jag menar 2000 pers i cafeterian, hallåå ? 
  • Vi får inte gå ut i korridorerna under lektionstid utan ett pass från läraren, utan pass blir man sweapad till Tardy Tank. Inte ens gå på toaletten alltså, hereeeguuud.
Jag menar whaaat ? Asså allt är jättestört tycker jag. Inte alls genomtänkt någonstans. I morse så började någon prata i the speakers om regler och stuff och plötsligt så ber hon/han om att alla ska resa sig, detta är till hela skolan alltså, och säger: "Teachers, if you please can check your students for dress code, if someone are not fulfilling the demands, please escort them to the main office". Asså jag höll på att dö av skratt, det var så löjligt, min lärare tyckte också det var ganska töntigt så det var lungt, men halllåå ? Det känns som om vi blir behandlade som 8åringar. Jaja, jag får väl ta det som en bra läxa för tro mig, jag kommer uppskatta svensk skola när jag kommer hem. Njut ni där hemma, ni har det bra ! 

Förutom alla regler så är skolan bra. Det är ganska svårt att liksom skaffa bra vänner eftersom man är olika i varje klass och vi har bara 5 minuter mellan varje lektion, och eftersom man inte vill hamna i tardy tank så springer man, men hinner liksom inte prata så mycket med folk. Men det är okej, på lektionerna och så så går det ju iaf att prata lite :) Soccerlaget är bra också, alla tjejer där är supertrevliga så det blir nog great. 


Jag som kliver på bussen första dagen, wooho 

first day of high school

Jag är trött så jag orkar inte skriva jättelångt om min första dag men här är mitt schema för resten av året iaf : 

1st period: Spanish (Var kul, min lärare verkar jättebra, och rolig. Och det var många trevliga människor) 
2nd period: Math (Läraren.. öm var speciell, monotom, inte så respektingivande, en cute boy though ;)) 
3rd period: U.S. history (Fick inte så stort intryck av lektionen, läraren verkar okej) 
4th period: Physics (Bra lärare, trevliga människor i klassen!) 
LUNCH (Åt med en jag träffade på bussen på morgonen och hennes crew ;)) 
5th period: Dance (ii know, det verkar jättekul ! Vi ska ha shows and stuff like that så det blir fuun !) 
6th period: Soccer (ii know igen, tryouts till the team är inte förrän i december men tills dess är det träning, varje dag! :)) 
7th period: English (Ganska svårt och eftersom jag inte hade läst boken så var det lite krångligt, jag kanske måste byta den men jag får se, jag ska testa i några veckor iaf :)) 

Jag ska försöka skriva mer imån, största intrycket efter första dagen though: MÅNGA REGLER, herregud, uppskatta skolan i Sverige för ni har det fiiine ! jag menar inga mobilen alls, dom får alltså inte synas, samma med ipods, asså inte ens på raster ! inte innanför skolan liksom, whaaat ? jag tycker det är helskumt menmen. Och dom har tydligen någonting som dom kallar Tardy tank, vilket innebär att om du inte är i tid till din lektion så låser dom dörrarna och sen kommer det lärare och kollar igenom varje korridor och tar alla elever som inte är i klassrummen och tar dom till ett rum där dom får skriva av typ en sida, typ "Jag förstår attd et är viktigt att komma i tid, jag ska komma i tid... blabla", bara whaaat ? lite harrypotterkänsla när han fick skriva i handen ni vet ? okej, I'm nerdy. 

Aja, nu blev det rätt mycket iaf, men jag har så mcyket mer att skriva egentligen. Menmen, sova nu, upp 7 imån ! Godnatt ! 

stort och ballt :)

idag var jag i skolan för första gången, Hendrickson High School är stoooooor ! Och baalllll, den ena idrottssalen (..ja dom har två!?) är typ som i Sverige, sen har dom en till som är typ 3 gånger så stor som Hulebäcks och sjuuukt ball ! Cafeterian är också stor. Och ball ! Dom har världens största typ scen för teater och musik, och ah massa ! BALLT ! Jag ska få mitt schema imån så jag skriver om det då :) Det enda jag vet att jag ska ta english AP, vilket är typ en advanced class, men min lokala representant här i Austin tyckte jag skulle ta det, så ja :) jag hopppas det år bra ! iaf så skulle man ha läst två böcker under sommaren för den klassen så jag måste börja läsa dom nu. Men det verkar vara bra böcker så det är nog okej :) 
Skolbussen kommer komma imån bitti, kl 08.16, IIIIH SKOLBUSS LIKSOM; WHAAT ? hahah, jag är ganska nervös men mest peppad, det kommer bli kul ! hoppas jag ! 
Anyway, så nu måste jag börja läsa böckerna men jag skriver mer imån om.... AH JUST DET, MIN FÖRSTA DAG I HIGH SCHOOL !!! wow, ballt. 

till andreas: det är en bild på dom från när vi var på baseballmatchen :) och ja, det tycker jag absolut , du har mitt fulla support ! 
till johanna: HAHHAH, har du sofia ? lyyyycka tillll, jo men hon är bra men lite.. öm, lullig. Har du eva ? skriv mail tack och berätta allt ! 

poolparty

åh jag gillar söndagar. Först åkte vi till kyrkan, gudstjänst och sen var det poolparty och det var riktigt riktigt najs faktiskt. Alla i youth group som det kallas är jättetrevliga och really sweet :)  Vi spelade lite beachvollyboll, åt, pratade och badade såklart :) Jag pratade mycket med en tjej som hette Devin, hon var supersöt och jättesnäll :) 
Sen åkte vi och handlade, jag och Dan, och jag hittade special K-flingor ! WHAAT ? lovelovelove ! Vi körde hem, åt och sen åkte vi för att kolla på när Alicia och Dan spelade softball. Det var kul, Devin och Will från youth group var där också så det var trevligt. Devin lärde mig allt om dating, boys and gossip... Så nu känner jag mig lite förberedd iaf. Åh, och jo.. hon berättade om alla i youth group, och tydligen så är en utan killarna där gay ! How cool is that ? Han är liksom helt ute med det också, och alla i kyrkan är helt okej med det. Jag frågade t.o.m. Devin och Will om dom tyckte det var konstigt eller så för Texas är ju ganska konservativt, och dom svarade att i Austin var det inte lika mycket så, och att dom inte tyckte det var konstigt alls att han var gay. Coolt tycker jag, dom badade ju i pool och sånt också och jag vet liksom killar hemma i sverige som inteee skulle vara helt okej med det  så det var ballt iaf!  Nu ska jag snart sova, ska bara svara på ellas baotalånga mail först, jag gillar det ! Imån ska vi till skolan och fixa allt, välja ämnen och så, och sen är jag redo för skolstart, tisdag ! iiiiiih, jag längtar ! 
Goodnight ! 


Till Sonya: Jag saknar dig megamycket också ! Segling i grekland låter underbart, jag är fett på ! 
Till Tim: Jag är glad att höra att du valt min blogg, haha. Hoppas att du mår bra! 

baseball game

The baseball game was awesome ! Även om vårat lag förlorade, jag fattar ändå inte reglerna, jag skriker när dom andra skriker :) Jag vann iaf en baseball handske och en nallebjörn, bra som man är, didn't catch any baseballs though.. Nu är klockan typ 12 och jag ska sova för imån ska vi upp, gå i kyrkan och sen är det "party" hos ungdomspastorn med kyrkgruppen. Det blir nog kul ! Nighti nighti. 




utbytesstudentmöte

Idag gick jag upp och sminkade mig för första gången sen jag kom till Austin, woow, jag kände mig fears ;) Sen åkte vi till utbytesstudentmötet och det var såå roligt. Alla var jättetrevliga och alla jag träffade går ju igenom samma sak som jag så det är så lätt att prata med dom. Jag träffade två tjejer, en från tyskland och en från italien och vi ska ses nästa vecka och hitta på något :) 

Nu kom vi precis hem från Walmart där det var craaazy för denna helgen är det taxfree. Så jag köpte lite grejer till skolan och så. Ikväll ska vi på en riktig baseball match, iiiih det ska bli så roligt. Jag gillar min familj mer och mer för varje dag ! :) Nu ska jag gå och läsa en bok om reptiler för Alex, hahah han är weirdo. 

Jag saknar Johanna.. . och skidåkning nu när jag försökte hitta en bild på oss ! 


mainstreambloggning, idag har jag...

Idag hade jag huset för mig själv. Barnen var hos deras farmor och Alicia och Dan jobbade. Så jag kunde sova hur länge jag ville, såklart ringer telefonen halv 10 så jag gick upp och svarade.. eller svarade och svarade, med min förskylning och morgonröst så blev det mer av ett knarrande försök till ett hello ? Sen satte jag mig i soffan för att kolla tv, som jag inte hade gjort sen jag kom hit, och Disney Channel gick igång, sen kunde jag inte förstå hur man bytte kanal så, ah just det, jag fick sitta och kolla tre avsnitt av Hannah Montana (y) Sen åt jag frukost, mjölk med flingor, det är det bästa nästan med deras mat här, att dom har fettfri mjölk ! Jag var ganska orolig för att dom bara skulle ha typ grädde och kalla det för mjölk så jag var glad när jag såg vad dom hade. Annars är det mest fet och sockermat i deras pantry. Det är dagens engelska ord, för det kunde jag inte innan, det betyder skafferi vet jag nu :) Till lunch gjorde jag mig en sallad med kyckling, mumsmums och sen mailade jag ett långt mail till ella, som jag saknar sådär BAOTAmycket ! Sen kom Dan hem och vi körde till hans mamma för att hämta barnen, vi åt och åkte hem. På vägen hem började det blixtra och det var nog dom vackraste blixtar jag nånsin sett, dom lyste upp hela himlen och fick typ en lite rödaktig färg nästan. 
Just nu känns det lite bättre med förskylningen så jag hoppas att jag nästan kommer vara helt återställd tills imån när vi ska in till Austin för utbytestudentmötet, jag längtar till att träffa några i min ålder :) en förskylning ska inte stoppa mig, det enda som gör ont just nu är ett myrbett på min fot. Dom har något som dom kallar fireants här som biter en och det bränns, men men jag är i USA och livet leker och ingenting kan egentligen sabba stämningen. 



come on eileen

kvällen började med att vi lämnade av barnen hos deras farmor för en sleepover och min värdpappa Dan säger att han har en överaskning för mig och min värdmamma Alicia. Vi stannade på vägen och hämtade upp Pam, Alicias vän, hon var ... cool ! Sen körde vi in till Austin downtown, parkerade och började gå. Utan att veta vart vi skulle. Till slut svängde Dan in på ett litet fancy ställe som hette ritz. Där fick vi biljetter (?) och sen blev vi visade av en snubbe till en hiss. Vi gick in i hissen, åkte 5 våningar upp, och gissa vem som stod utanför när vi kom upp ? snubben som följt oss till hissen!  jag fattar inte hur han hann, jag försökte se om han var anfådd eller nått men han var hur cool som helst och jag skrattade skitmycket :) Sen blev vi visade till, jag tror det var typ USA:s största, fotöljer , på en balkong ! och sen fick vi varsin matmeny (haha mat igen?!) ballt var det iaf, så jag trodde att vi skulle typ titta på bio eller något, men då börjar en text synas på skärmen och alla börjar sjunga med, och då upptäcker jag att alla är klädda i 80talskläder. Dan hade kommit ihåg från första dagen när jag kom hit att jag hade sagt att jag gillade 70tal och annan gammal musik, sååå sötttt. Så det var typ en hel show med programledare och stor publik där man skulle sjunga med i kända 80talslåtar, jag var helt i extas hela kvällen, det var sååå roligt ! sa jag att jag var förskyld? mmhm, skulle inte påstå att min röst är bättre efter ikväll, men det var det värt !  mina värdföräldrar är hur sköna som helst :) 

slänger upp ett videoklipp från kvällen och känner mig lite cool för att jag nu har ett youtube account (h) har ni tur så kan ni höra min sista, helt rena, ton ... TAAAKE OOON MEE, godnatt!


hendrickson high school

jag är sjuk :( förskyld, förmodligen på grund av aircondition-en som finns överallt, för det behövs överallt! Idag har det faktiskt varit ganska svalt though, en sådär 38 grader-svalt... Jag hoppas iaf att jag är frisk till på lördag för då ska jag få träffa min lokala representant i Austin och massa andra utbytesstudenter också, jag ser fram emot det supermycket så jag hoppas att jag slipper snörvla mig igenom mötet. Annars får jag hoppas att jag är frisk till tisdag för då börjar skolan!! iiiih, jag längtar massa, på måndag ska jag och Alicia till skolan för att bestämma vilka ämnen jag sak läsa och så, SOOO EXCITED! 





fotball and cheerleading

hihi, jag hade precis typ ett moment med min värdpappa där han berättade om hans ungdom och high school-gång, han visade gamla bilder och så. Det kändes bra för jag har mest pratat med min värdmamma än så länge så det kändes bra att jag kunde prata med honom också :) Han mamma är här rätt ofta också och henne gillar jag verkligen jättemycket, hon påminner lite om mormor... fast på engelska ;) 

Idag gjorde vi inte så mycket förutom att vi åt ute (ingen suprise längre) på ett ställe där servitriserna hade rullskridskor på sig, how cool is that ? BAAALLLT så att säga. Sedan gick vi på barnens träningar igen och jag pratade lite mer med daniel, han är rolig och idag fick han för första gången se mitt riktiga rågarv, thumbs up! 


JOANNA på bild bara för att hon är så sjukt skön och har redan skapat sig tre latinafiender bara för att en fotballskille gillar henne, hahahhah JAG GILLART ! 

quickie

tänkte bara göra ett snabbt inlägg och visa en bild på min gata, here it goes


såhär ser det typ ut varje dag, 45 grader och sol. Och det här är typ taget 6 på kvällen, whaaat? 

m-m-monday

Idag vaknade jag tidigt för jag skulle följa med till Alicias jobb, hon jobbar som lärare så det var kul att se hur en skola såg ut här. Cafeteriorna är rååballa ! Nu har vi precis ätit middag och snart ska vi iväg och kolla på Alexs fotball practice och Skylers Cheerleading :) 

Dom äter jättekonstigt här. För det första äter dom ute minst en gång per dag, gärna två. Och sen använder dom inte kniv? whaat ? weird. Men jag kämpar med min gaffel och jag har ingenting emot att äta ute. Det är lite jobbigt bara att dom måste betala för mig, men jag erbjuder mig iaf. Och när jag gör det säger dom neeej, du är en i familjen nu, don't worry about it :) aaw... 
Men dom är nog ganska rika gissar jag. Deras hus är inte megastort, men ganska och dom har tre bilar. Inte tre pyttebilar, nej tre suuperstora bilar verkligen. Jag får liksom typ ta sats för att komma upp i dom ;) Mitt rum är suuuperfint, men rosa säng och gardiner, heltäckningsmata och en egen stoooor garderob. Jag laddar upp en bild på det och hoppas att ni får en toppendag, 
ciaao . 


första veckan

Jag har spenderat snart en vecka i möjligheternas land och inte skrivit något i bloggen än, dåligt. Så nu har jag ju hur mycket som helst att berätta. New York var helt grymt-bra-awesome-bäst. Planet dit gick toppen, jag satt brevid Lucy och vi lanade caveman på våra små tv-skärmar, coola com vi är ! Jag hade två riktigt stora väskor med mig så när vi skulle ta oss till hotellet från flygplatsen var jag typ asklumpig och alla bara typ ööh? Tennisracket som var fastspännt med presentsnöre gjorde det hela inte direkt smidigare. När vi kom fram til lhotellet fick vi lära känna dom andra, vi åt och badade i poolen och så :) 
Nästa dag gick vi upp och åt frukost som bestog av muffins, juice, flingor och mjölk. That's it. Inte världens bästa men inget kunde liksom sabba dagen :) Sen åkte vi iväg med en buss och gjorde sightseeing i NY, coooolt. Vi fick se typ Central Park, Times Square, Broadway. Sen släppte dom ivväg oss själva i staden för att shoppa så jag och min crew, Lucy, victoria och joanna drog iväg till Times Square. Det blev inte så mycket shopping för vi gick vilse ganska mycket, haha, men vi gjorde manikyr och vi mötte massa spännande människor :) 
På torsdag var det samma frukost, och sen sightseeing igen. Den var inte lika kul som första dagen men vi fick se ground zero och brooklyn bridge typ :) Sen släpptes vi loss själva i Chinatown och det var lätt det roligaste på hela NY-resan! Vi hade utökat våran crew med 4 till, Christopher, Martin, Måns och David, och vi köpte alla varsin I love NY-tröja som vi gick runt i. Sjukt kul ! Sen shoppade vi på affärer som American Eagle och Forever 21. Ballllt. På kvällen signerade alla allas tröjor som fina minnet, och sen satt vi uppe typ hela natten :) Mitt plan gick 6 på morgonen så jag var tvungen att vara i lobbyn redan klockan 3 så när jag väl kom fram till familjen var jag dödentrött. 
Resan dit gick bra förutom att planet var en timma försenat och väskorna inte var smidigare för att jag skulle någon annanstans. Jag blev mött på flygplatsen av familjen, pappa Dan, mamma Alicia, syster Skyler 9 år, och bror Alex 4 år. Familjen var jättetrevlig och vi åkte direkt och åt lunch. Jag har redan tröttnat på alla amerikansk fet mat men det finns faktiskt nyttiga val så jag försöker ta dom. Socker och fett är blääää. 
Igår åkte vi till en "glassfestival"  i Austin som var typ tävlingar och band som spelade och så, ballt faktiskt. Sen åkte jag och Alicia och shoppade. Pflugerville, förorten till Austin där jag bor, har ett riktigt riktigt stort shoppingmall ! i love it ! :D På kvällen hade vi movienight, massa mys :) 
Idag har vi gått i kyrkan och haha, det var faktiskt riktigt ballt. Min familj går i en "temporary church" så det är mycket typ sång och musik, inte så mycket pray och sånt. Det var massa ungomar där så idag var faktiskt första dagen jag hade kontakt med några i min egen ålder härifrån. Dom var alla jättetrevliga och jag fick till och med en typ bön eller vad man ska säga från hela kyrkan, how cool is that ? 
Min engelska går bra, det blir lättare varje dag men jag är fortfarande lite ovan. Skolan börjar nästa vecka så jag hoppas att jag har kommit in i det mer tills dess. 

Så, nu har jag uppdaterat bra, right? 
Hoppas alla jag saknar mår toppen, take care ! 

Dag 1, COOL AND THE GANG... ooohyeah 

Dag 2, Me and my homies 

Vid någon känd fontän... typ? 

Times Square

Dag 3, Frihetsgudinnan 

Brooklyn Bridge

Turister i Chinatown 

The crew redo för kvällen :) 




I ♥ NY

avskedet på flygplatsen var jobbig men nu när jag är i här i New York finns inga beskymmer! Flygturen gick toppen och jag och Lucy lanade caveman hela vägen, YEAH ! Nu ligger jag i min säng med Lucy som sover och VI THE THAI, alla här är supersöta, jag gillar allihopa ! IIIH JAG ÄR HELT I EXTAS HELA TIDEN, imån ska vi in till staden och gå på sightseeing och shoppa, I LIIIKEAR MYCKET ! 
saknar allt fint hemma i sverige though ! 

 
LUCY PÅ ARLANDA



en dag, herregud... en dag!

OOOOOOOH MY GOOD, nu har jag bara en dag kvar i sverige. Helt sjukt ! Jag ska inte spendera dom sista timmarna vid datorn så, i guess I'll see you on the other side of the world  !  NEW YORK BABY ! 

en vecka kvar

jag saknar lund redan, allt var helt perfekt ! 
Men den här veckan kommer bli grym också, och samtidigt jätteledsam. En vecka exakt kvar idag tills jag åker och immigrerar USA och jag kommer sakna... ALLT ! men året kommer bli bra ! riktigt bra hoppas jag. 
Nu ska jag snart iväg till media markt med ella för att köpa kamerabatterier, sen ska vi träffa ninni och rebecka som vi inte har gjort på år ! massa fun.  


LUNDLOVE

RSS 2.0